nar reçeli

nar reçeli

malzemeler :

2,5 kilogram nar

1 nescafe fincanı dolusu nar tanesi

3 nescafe fincanı dolusu toz şeker   

3,5 nescafe fincanı taze sıkılmış nar suyu     (narı ikiye bölün ,kesik yüzü bir kabın içine bakar şekilde üsttten bir elinizle narı sıkarken diğer elinizin parmaklarını narın içine bastırıp narın suyunu çıkartın)

1 tane  limonun suyu

hazırlanışı:

şeker ve nar suyunu tencereye alın şeker eriyinceye kadar yaklaşık 30 dakika kaynatın

köpük oluşursa köpüğü alın ,ardından limon suyu ve nar tanelerini ekleyerek 10 dakika kadar daha kaynatın

kıvama geldiğinde ocağın altını kapatın ,reçel sıcakken kavanoza boşaltın


dip not:      reçelin  kıvama geldiğini nasıl anlarız?

Bir porselen tabağa

pişmekte olan reçelin suyundan biraz damlatın reçel tabaktan kayıp gitmiyorsa reçeliniz olmuş demektir

irmik helvası


malzemeler:

 helva

125 gr tereyağı veya margarin

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker

4 su bardağı süt (isterseniz 2 su bardağı süt 2 su bardağı su )

yapılışı:

Çelik tencereye 125 gr yağı koyuyoruz kısık ateşte yağ eriyince üzerine irmiği ve dolmalık

fıstıkları koyuyoruz tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırıyoruz

Diğer tarafta şerbet için toz şeker ve sütü kaynatıyoruz

irmik kavrulduğunda

(   İrmiğin kavrulduğunu içindeki fıstıkların altın rengini almasıyla anlayabiliriz  )
kaynayan sütlü şerbeti dikkatlice irmiğin üzerine boşaltıyoruz
kaşık yardımıyla karıştırarak şerbetin çekmesini sağlıyoruz

helvanın kapağını kapatarak demlenmesini sağlıyoruz daha 

sonra ara sıra karıştırarak soğutuyoruz

ılık hale gelince ıslatılmış nescafe fincanını yarısına kadar helvayla dolduruyoruz kaşıkla üzerini düzledikten sonra bir tabağa ters çeviriyoruz arzu ederseniz

üzerine tarçın serpebilirsiniz. 

 

1,2,3,4  kek

malzemeler:


 1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı şeker

3 yumurta

4 su bardağı un

yapılışı:

2 su bardağı toz şekeri 3 yumurta ile beraber beyazlaşıncaya kadar çırpın,

1 su bardağı yağı ve   1 su bardağı  sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin

kabartma tozunu unun içine karıştırın ve çırpılmakta olan karışıma ekleyin

tüm malzemeleri mixerle çırptıktan sonra kalıba dökün önceden ısıtılmış 170 derece fırın ısısında


yaklaşık 50 dk pişirin


About these ads

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s